Seni Itu Indah

By: Muhammad Firdaus Radzi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Oct-2006 07:37 Email | Share | | Bookmark
"Daun pisang itu ada..."

 

Siapa tau nama burung ni? Merbah?Merbak? ke apa?mmmm...seharian aku tunggu kemunculan burung ni kat belakang umah...tak sia2...datang jugak...Dengan jayanya aku menyorok dlm bilik dgn lens 70-300mm sedia terpasang kat kamera..kat celah2 besi tingkap aku sua muncung lens dan terus meneropong gelagat si penerbang ni hinggap pokok ke pokok dgn pantas...berpeluh gak la ketiak dok follow lompatan burung tu...aku tunggu gak aksi2 yg bole di snap ngan penuh kesabaran..tp malang takde moment yg best selain yg ni nampak mcm burung tu jengok sesuatu...lagi malang dia hinggap kat pokok pisang yg BG nya konkrit tiang jalan...kalau tak mesti ada bokeh yg ok skit...tp bila aku adjust kat level dlm software KedaiGambarCS2 BG tu dapat hitam plak...itu sudah bagus...hahaha! ok lah, itu lah cerita serba sedikit camna aku amik gambar ni...mmg mencabar gak nak amik gambar burung nih sebenarnya...kesabaran paling penting...passion pun 1 hal...ok jumpa lagi di lain hari. Kalau ada lens 50-500mm kan sedap. hehehe


Monday, 9-Oct-2006 13:06 Email | Share | | Bookmark
"BorakPhoto=BukakPosa"

 

Salam semua...Gang BorakPhoto(BP) ada majlis buka posa beramai2 pada hari jumaat lepas(061006) kat Chicken Hartz di BTS(Berjaya Times Square)...walaupun tak seramai mana...tp majlis tetap berjalan ngan lancar dan meriah...walaupun ada yg terpaksa makan asap dulu sblom sampai sbb jam yg teruk...tp diorang tetap sampai dan menjamu selera ngan selambanya..tahniah pd mereka. Kepada yg cancel last minute..takpe...jodoh kita tak sampai lagi..lainkali ada lagi..InsyaAllah..kepada yg plan tp tak dapat datang...pun takpe..lainkali ada lagi..tp buat sorang2 la...muahahahaha!


Thursday, 5-Oct-2006 10:04 Email | Share | | Bookmark
"Assignment BP #7: Salam Ramadhan"

 

Salam semua...esemen kali ni mmg mencabar minda aku...jam palaotak lebih 24 jam...seriyes mencabar...tajuk simpel tp...nak cari subjek punya la susah...tup2 ada idea bila terjumpa gambar ni...hohohohoho...malang sungguh nasib si model kali ni...kepada makcik pakcik adik abang kakak kat luar sana...disarankan jgn la buat aksi camni kat mana2 ye...ni hanya sekadar demo seblom puasa dulu2...sbb abg model kita ni giginya lebih kuat dr besi hammer tu...setakat kunyah kulit durian pejam mata je la...sekali lagi...please dont try this at anywhere...Salam Ramadhan utk semua.


Sunday, 1-Oct-2006 04:37 Email | Share | | Bookmark
"Bukan Foto"



HDTR?? muahahahaha...mesti la bukan...dah lama tak update...bz skit...hmmmm...tp kali ni letak artwork je..foto takde stok lagi...huhuhu...artwork ni baru siap tadi...ni kira lepas geram la dah lama tak melukis...lukisan pun dah huduh sbb lama tak praktis hobi ni...nampaknya lepas ni kena rajin conteng2 la plak...aaa..kamera pun kena pegang gak...passion still passion...


Sunday, 17-Sep-2006 11:26 Email | Share | | Bookmark
"Tugasan BorakPhoto : Hitam dan Putih"



Harap2 dpt memenuhi syarat kelayakan. Hanya berbekalkan gambar stok lama tukar ke Desaturate...main2 ngan Bright/Contrast(utk dpatkan hitam dan putihnya nampak balance)...Unsharp mask skit(utk sharpkan gambar...skit je)...Crop skit utk composition dan last skali letak la ayat2 yg sesuai...jd la gambar tak seberapa ni...harap ada org sudi melihatnya.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net